225 g liszt
1,5 tk sutopor
50 g cukor
1 tojás
20 g olvasztott vaj
300 ml tej
1 alma
50 g csoki
Az almát lereszeljuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk, vagy azt is lereszeljuk. A lisztet, a sutoport, a cukrot, a tojást, a vajat és a tejet osszekeverjuk. Az almát és a csokit a masszához keverjuk. Egy serpenyobe kevés olajat vagy vajat teszunk és felmelegítjuk. Minden palacsintához 2 ek masszát toltunk a serpenyobe és kerek tésztát sutunk belole. A palacsintákat néhány percig sutjuk, amíg a felszínukon hólyagok képzodnek. Akkor megfordítjuk oket, és a másik oldalon még 1 percig sutjuk.
(Eredeti recept:
florakonyha)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.