1/2 kg csirkemellfilé, 3-4 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb zöld paprika, 1 kisebb piros paprika, 1 közepes alma, 2 ek mustár, 1 csipet fehérbors, só, 1 púpos kk fűszerpaprika, annyi víz, amennyi ellepi.
Sűrítéshez: 1 doboz tejföl, kb. 1-1,5 dl víz, 2 ek tönkölybúzaliszt.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A vöröshagymát felkockázzuk apróra, megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a kis csíkokra vágott zöld és pirospaprikákat, ezt megfonnyasztjuk egy kicsit, majd a felkarikázott sárgarépákat. A megmosott csirkemelleket felkockázzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és ha megfehéredett, megfűszerezzük sóval, fehérborssal, pirospaprikával, mustárral. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd belekockázzuk az almát. Időközönklént megkeverjük és ha szükséges, felöntjük még vízzel. Ha megpuhult a hús, lehúzzuk a gázt és besűrítjük az előzőleg csomómentesre kevert tejföl+víz+tönkölybúzaliszt keverékével. Rizssel és néhány almaszelettel tálaltam! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.