Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Almás-túrós linzer kocka Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-04-28 18:56:15       mai nézettség: 1       nézettség: 5349
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs. Tante Fanny édes linzer tészta  (300 g)

Alma réteg:

  • 70 dkg alma (6 db kisebb Idared)
  • 3 dkg vaj
  • 8 dkg barnacukor (kristály is lehet)
  • darált dió (elhagyható)

Túró töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál rétesliszt (pudingpor)
  • reszelt citromhéj
  • mazsola (elhagyható)

Olvasztott vaj a kenéshez.

Díszítéshez:porcukor, csokis almaszirom

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 28 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A felhasználás előtt 10 perccel a Tante Fanny édes linzer tésztát kivesszük a hűtőből.

A túrót áttörjük, a porcukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, mazsolával. A pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük, majd a lisztet is. Állni hagyjuk.

A linzer tésztát kitekerjük és kettőbe vágjuk. Az egyik felét a sütőpapírral sütőlemezre/tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig elősütjük. – Úgy időzítsük, hogy még meleg legyen, mikor összeállítjuk a süteményt! (Az elősütött lapokat két sütőlapát segítségével tudjuk átemelni.)

Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk (citromos vízbe tesszük). Egy nagy serpenyőbe tesszük a vajat és a barnacukrot, valamint a leszűrt alma szeleteket is. Kis lángon főzzük, karamellizáljuk kb. 20 percig. (A serpenyőben közben rázogatjuk, de lapos fakanállal óvatosan lehet kevergetni.)

Összeállítás: Egy 17*22 cm méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk (a képen látható módon), beleöntjük a karamellizált almát, szépen elrendezzük. Megszórjuk egy kevés darált dióval. Rátesszük az elősütött linzer tészta lapot. (Óvatosan, lehetőleg ne törjön el.) Erre simítjuk a túró tölteléket és befedjük a nyers linzer tészta lappal. Megszurkáljuk villával, megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon világosra sütjük (20 perc).
Kivesszük, letakarva kicsit állni hagyjuk. Egy tálcát teszünk rá, és hirtelen mozdulattal megfordítjuk, levesszük a sütőpapírt róla.

Kihűlés után, éles késsel kockákra szeleteljük (3x4= 12 db).
Porcukorral megszórjuk, tehetünk rá csokoládés almaszirmokat is.

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.