3 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1 vanília cukor
18 dkg liszt
1/2 sütőpor
3 db nagyobb alma
kevés fahéj
kevés durva kristálycukor
Első lépés
Tetejére:
Almákat meghámozom és felszeletelem kb. fél cm-es darabokra.
Én lapjára helyeztem őket egy tányéron és kicsit megcukroztam, mert a saját almánk nem elég édes. Pár percig állni hagytam vagyis ezzel kezdtem az egészet.
Utána
A tojások sárgáját a cukorral, vanília cukorral és a vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és jól elkeverjük. Közben a tojás fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához.
Óvatosan összekeverjük. Olyan legyen, mint egy kevert tészta keménysége.
A tortasütőt kivajazom, lisztezem és egyenletesen beleöntöm a masszát.
Az alma szeleteket a külső sornál kezdtem el lerakni sorba, amíg el nem fogytak.
A végén durva kristálycukorral kicsit megszórtam és egy kevés fahéjat is tettem rá.
Közép forró sütőben kb. 30 percig sütöttem.
Egy finom omlós almás sütemény lesz a végeredmény
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.