1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 gr
3 db alma
4 dkg mazsola
2,5 dkg porcukor
2 dkg vaníliás pudingpor
1 ek őröltfahéj
1 db citrom leve
1 db tojás a kenéshez
margarin a sütő kikenéséhez
szeletelt mandula a díszítéshez
A linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
Sütőt 170 c fokra melegítsük elő.
Egy sütőformát kenjünk ki margarinnal, a formát béleljük ki a Tante Fanny tésztával, úgy hogy peremet képezzünk ki a szélére.
Valamennyi tésztát hagyjunk meg, amelyet csíkokra vágunk.
Az almát locsoljuk meg cétromlevével ( így nem barnul meg az alma ).
A cukrot, a vaníliás pudingport, és az őröltfahéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított mazsolát és a hámozott és szeletelt almát.
Ezt a keveréket rásímítjuk a tésztára, majd lelapítjuk.
A csíkokra vágott tésztából rácsot készítünk a tetejére, és megszórjuk mandulaszeletekkel..
40 perc alatt készre sütjük, majd a formába hagyjuk kihülni, és lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.