fél kg libamáj
5 dkg liszt
3 nagy vöröshagyma
6 evk.olaj
fél liter húsalaplé
2 tkanál só
feketebors
40 dkg burgonya
30 dkg alma.Füszerek:Toldi füszer termékek.www.toldifuszer.hu
A hús alapléhez : húsleveskocka 4dl vízzel elkészítve a leírás szerint vagy 4 db csirkeszárnyból,1-1 sárgarépa és fehérrépa és fűszerekkel húslevest készítünk a szokásos módon.
Először felteszem a húsalaplét: 4db csirkeszárnyból,zöldségekkel,fűszerekkel húslevest készítek. Amíg a májas rakottast összeállítom az alaplé is elkészül,majd leszűröm.
A májat 15 percre hidegvizbe teszem, addig megpucolom a hagymákat és felkarikázom a májat ,lecsepegtetem és megsózom, picit állni hagyom, addig meghámozom a burgonyát és az almát, kiolajozok egy tűzálló tálat, majd beleteszek egy sor burgonyát és rá egy sor almaszeleteket , enyhén megsózom, majd a májakat lisztbeforgatom, az olajon elkezdem dinsztelni a hagymát, majd rádobom a májat és együtt sütöm, amig pici pírt kap.
Majd kiszedem a májakat és mindjárt a burgonyás rakottas tetejére szépen egy sorban elosztom, majd újra almaszeleteket és burgonyaszeleteket teszek a tetejére.
A visszamaradt dinsztelt hagymát felöntöm húsalaplével és beforralom mártás sürűségüre, sózom borsózom, majd a rakottas tetejére öntöm.
Lefóliázom és 220 fokon előmelegitett sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd a fóliát levéve a tetejét 10 perc alatt megpirítom.
Húsleves kockából is elkészíthetjük az alaplét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.