Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt, + 25 dkg + ¾ sütőpor
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg Rama
50 dkg meggy + ízlés szerint cukor, 1 mk fahéj
50 dkg tehéntúró + 1 egész tojás 3 evőkanál cukor
2 - 4 evőkanál olaj
porcukor a tetejére
50 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval, sütőporral közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a beiglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 35 -40 perc alatt készre sütjük. ( sütőtől függ ) Szeletelve kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.