1 egész csirke
5 zsömle
kevés tej
5 tojás
1 fej hagyma
1 ek. zsír
bors
só
1 mk. pirospaprika
2 cikk fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
15 dkg zsír vagy 2 dl olaj a sütéshez
kevés víz alá
A csirkét kívül-belül besózom, hagyom kicsit állni. Semmi mással nem fűszerezem. A töltelékhez a zsömléket tejbe áztatom, de éppen csak beleforgatom kicsit, nem kell nagyon eláztatni. Kinyomkodom, tálba teszem. A tojásokat hozzáadom, jól elkeverem, így hagyom állni, hogy beszívja a zsömle. Addig a hagymát kockára vágom és világosra pirítom az evőkanál zsíron, azt is a töltelékhez adom. Belepréselem a fokhagymát sózom, borsozom és beleszórom a kevés pirospaprikát is, jól összekeverem. Végül hozzákeverem a nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltöm, a bőrét összevarrom egy nagy tűvel, fehér cérnával. Tepsibe teszem, amibe előzőleg megolvasztottam a zsírt és öntök alá kb. 1 dl vizet. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, a vizet mindig pótolva, locsolgatva sütöm, a végén pirosra pirítom. Mi legjobban krumplipürével és savanyúsággal, befőttel szeretjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.