A receptnek azon túl,hogy tészta burgonya és paprika van benne, semmi köze a slambuchoz. Talán mégis a kislányuknak volt igaza a névadáskor.:)
4 közepes burgonya
20 dkg nagykocka tésza
20 dkg lecsókolbász,vagy főzős debreceni kolbász
pár karika lángoltkolbász
1 ek füstöltszalonna zsír
1 nagy fej hagyma
1 pradicsom (télen 1 dl paradicsomlé)
1 paprika (télen 1 ek édesanna)
egy csipet örölt kömény
só,bors,porpaprika
A buronyát megtisztítom és kis kockára vágom.
Hagymát,paprikát,paradicsomot szintén felkockázom.
Szerintem a slambuc füstölzsírral a jó,de lehet olajjal is készíteni.
A zsírt megolvasztom,rádobom a hagymát,megpárolom,rádobom a paprikát,azt is párolom kicsit.
Beleteszek egy csipet öröltköményt,csipet borsot,tűzről lehúzva egy teáskanál porpaprikát(ki mennyire szereti pirosan).
Átforgatom,mehet bele a paradicsom,meg egy pici víz a paprika meg ne égjen míg még picit párolom.
Aztán én botmixerrel krémesre dolgozom.
Sokkat selymesebb lesz a szaftja.
Egyszer felrottyan és mehet bele a felkockázott burgonya.
Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje,sózom és majdnem készre főzöm
.Míg fő odarakom a vizet a tésztának és picit roppanósra hagyva kifőzöm a tésztát.
Felkarikázom a kolbászokat.
A lángolt kolbászt vékon karikákra,sőt,lehet csíkokra is.
A debrecenit,vagy lecsókolbászt(de debrecenivel fínomabb) ujjnyi vastag karikákra vágom.
Mikor majdnem jó a krumpli,belerakom a kolbászokat és készre főzöm.
A levét nem kell teljesen elfőzni,mert a félkész tészta még szív fel belőle.
Mehet bele a tészta,összekeverem és lefedem.
Ha a tészta elszívta a maradék levét,kész,tálalható.
A lányom tejföllel szereti.Egyébként Ő nevezte el 'Apaféle krumplistésztának,mert ezt általában az Apja készíti.
jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.