A gránátalma kemény burkát kanállal vagy kés fokával körben megütögetjük. Keresztben kettévágjuk és a kés hegyével, kiszedjük a magokat egy kis tál fölé tett szűrőbe.
Félre tesszük, hogy a lé jól ki tudjon csepegni.
A Mascapronét kikeverjük 2 cs. vaníliás cukorral, citrom héjjel és lével és hozzákeverjük a zselatint. Ezt is félre tesszük.
A kis tejszíneket kiöntögetjük, langyosítjuk. Hozzákeverjük a 2 kanál porcukrot és 1 cs vaníliáscukrot.
Belemártogatjuk a babapiskótákat. Egy szögletes edény alját (jénait) kirakunk egy sor piskótával.
Erre rákenjük a Mascapronét.
Tetejét megszórjuk a gránátalmával, kicsit hagyunk a díszítéshez is belőle.
A gránátalmára újabb sor tejszínbe forgatott piskóta kerül.
A gesztenyemasszát a piskótára reszeljük.
A csokit megolvasztjuk, a gesztenyére csurgatjuk, vagy kis halmokban rárakjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük 3 cs. vaníliás cukorral. Hablabdába tesszük és kis halmokat nyomva a gesztenyére, befedjük az egész süteményt. Tortadarával és gránátalmával díszítjük.
Pár órára vagy egy éjszakára, hűtőbe tesszük, hogy dermedjen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.