Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba belemérjük a lisztet, cukrot, sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a langyos tejet, végül a felfuttatott élesztővel elkezdjük összedagasztani, majd fokozatosan beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Amíg kel a tészta ,ledarált diót összekeverjük a cukorral, megolvasztjuk a zsírt, és kikenjük a tepsit.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egyenként először az olvasztott zsírba, majd a cukros dióba forgatjuk, és sorban lerakjuk a tepsibe.
Addig rétegezzük amíg el nem fogynak a galuskák, nem túl szorosan egymás mellé rakva, mert még sütés előtt a tepsiben is kelni fognak. A két réteg között még pluszban megszórjuk cukros dióval, illetve a tetejére rászórjuk az összes maradék diót.
Én pár galuskát megtöltöttem házi szilvalekvárral.
Ha elkészültünk a szaggatással, akkor letakarjuk a tepsit, és még 20-25 percet kelni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük, ha szükséges félidőben a tetejét fóliával letakarjuk, hogy nehogy nagyon megpiruljon.