felvitel dátuma: 2011-02-01 14:00:39
mai nézettség: 1
nézettség: 4506
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta 1kg liszt csipet só 5 dkg élesztő 4 tojássárgája 5dl tej 12 dkg zsír vagy margarin
Megszóráshoz 40 dkg dió 30 dkg cukor 16 dkg vaj
Öntet 1 liter tej 1 vaníliás puding (főzős) 2 tojássárgája cukor ízlés szerint 1 vaníliás cukor
Előkészületi idő: 120 perc
Elkészítés:
Futtatott élesztőt a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, ha már nem ragad a tál alját és a tésztát meglisztezve 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ha megkelt, kinyújtjuk ujjnyi vastagra és egy pici pogácsa szaggatóval felét beleszaggatjuk egy tepsibe (24×40-es a tepsi,olajozzuk ki). Meglocsoljuk a vaj felével és rászórjuk a cukros dió felét. Maradék tésztát rászaggatjuk, meglocsoljuk a maradék vajjal és a megmaradt cukros dióval megszórjuk. Fél órát kelesztjük. Begyújtáskor tesszük a sütőbe ott is had keljen amíg bemelegszik kb 30 percig sütjük. Amíg sül elkészíthetjük az öntetet. A hozzávalókat összeforraljuk kevergetés mellett nehogy odakapjon.
Gratula! Engem ezzel az édességgel mindíg el lehet csábítani!
0/10 evici 2011 február 25
fincsi
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.