1 csomag atsuage (sült tofu) (lásd: második kép)
kevés liszt
Massza:
paradicsomszósz:
Elkészitjük a paradicsomszószt.
Megdinszteljük a hagymánkat, majd belekeverjük a bacont és a gombát, sózzuk, borsozzuk, és ha már megváltozott az állaguk egy kissé, beleöntjük a paradicsomot.
Kis lángon, néha megkeverve kb 25-30 perc alatt kellő sűrűségű lesz.
Ha édesen szeretnénk, a cukrot a végén tegyük bele, mert könnyen odakap.
Az atsuagét felszeleteljük 1cm vastagságúra, majd lisztbe forgatjuk.
Azután beleforgatjuk a masszába és kevés felhevitett olajon, közepes lángon megsütjük, hogy átmelegedjen az atsuage, de ne legyen túl piros sem a külseje.
Még forrón a paradicsomszósszal és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.