Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta receptek » Az Én házikenyerem

felvitel dátuma: 2011-08-13 18:36:49       mai nézettség: 1       nézettség: 4678
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
4 kanál liszt
1 dl olaj
viz a dagasztáshoz
1 kávéskanál
1 kanál cukor az élesztőhöz.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A lisztet tálba szitálom, só--A langyos tejben elkeverem a kanál cukrot az élesztőt és a 4 evőkanál lisztet, langyos helyen felfut a kovász 15 perc.
A megkelt kovászt hozzáadom a liszthez és elkezdek dagasztani, langyos vizet adok hozzá, amikor összeáll a tészta folyamatosan dagasztom bele az olajat, nagyon gyenge rugalmas tésztát készitek, lisztezem és meleg helyen kelesztem 1 órát.
A fél időben átgyúrom, a levegőt kinyomkodom belőle és újra pihentetem.

Amikor duplájára nött, egy olajozott jénaiba formázom a következő képpen:
kézzel téglalap alakúra lapogatom, majd a hosszabik feleket középre behajtom, hogy összeérjenek, újammal lenyomkodom, majd fentről el kezdem feltekerni lefelé, mint egy kalácsot tartva a szélességet, mikor feltekertem,beleteszem a jénaiba vagy magas falú tepsibe, hogy helye legyen a keléskor, a tetejét bevágom keresztbe 3 helyen és hagyom 15-20 percet kelni majd előmelegitett sütőbe 180 fokon, sütöm, de mielőtt beteszem vizes kézzel lekenem a tetejére ráforditom a bevizezett jénai tetejét, vagy a tepsit lefedem egy másik vizezett tepsivel.
Ez lesz a kemence hatás.
A kenyérbe beledagaszthatunk magokat is tetszés szerint, vagy füszereket.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2011 augusztus 13

Nagyon jól hangzik! És nagyon tetszik, hogy nincs benne semmilyen morzsásodást gátló szer, meg egyéb adalék! Ki fogom próbálni! Köszi, hogy megosztottad velünk!

0/10 Marcsi64 2011 augusztus 13

Így van. Amit idehaza sütünk, abban tudjuk mi van és nem tesszük tele ilyen-olyan adalékanyagokkal. Én is már 10 éve magam sütöm a kenyeret. Sokkal finomabb, és tartósabb is, nem morzsálódik, stb.

10/10 Márta 2011 augusztus 13

Nagyon jól néz ki a kenyér,de a hajtogatás nagyon komplikált,muszáj hajtogatni? Megsutném,de nem nagyon értem,próbáltad már más lisztet használni,gondolom teljeskiórlésit,vagy rozs lisztet?

10/10 Haspók 2011 augusztus 14

Gyönyörű!!!

10/10 katalin 2013 január 21

Nagyon finom ,és sokat sütök a családomnak .Mindenkinek izlik.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.