Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Az én Zakuszkám Csildi befőz

felvitel dátuma: 2015-08-13 21:22:16       mai nézettség: 1       nézettség: 4159
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

4 kg   padlizsán

3,5 kg pritamin paprika

8 nagy fej vöröshagyma

2kg paradicsom

7 dl olaj

5-6 babérlevél

1 nagy zeller gumó és zöldje

só, bors

1 teáskanál Na –benzoát

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

1.  A padlizsánt meg kell sütni, megtisztítani, és szűrőbe téve alaposan lecsorgatni a levét

2.  A nyers hagymát meg kell tisztítani, aztán ledarálni

3.  A paprikát megmosni, kicsumázni, ledarálni

4.  Az olaj egyharmadában folyamatos keverés mellett meg kell dinsztelni a ledarált hagymát (kis lángon),majd hozzáadni a ledarált zeller gumót  és megszórni két kiskanál sóval. Ezután hozzáadom a zeller apróra vágott zöldjét Fontos, hogy „elfője a vizét”, ne maradjon vizes.

5.  Ha ezzel elkészültél, tedd rá a ledarált paprikát és még két kiskanál sót. Ezt újabb 10-15 percig kell dinsztelni folyamatos kevergetés mellett. (Még mindig fontos, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta, ugyanis a paprika sok vizet ereszt.)

6.  Ezután rákerülhet a ledarált padlizsán, az utolsó 2 kiskanál só, a babérlevél, a bors és a maradék olaj. Ezt is tovább kell dinsztelni, és folyamatosan kevergetni.

7.  A Paradicsomot frissen főztem meg és külön paszíroztam át ,ezt így paszírozva kell majd rárakni

8.  10-15 perc után rá lehet tenni a paradicsomot . Ezzel is további 20 percig kell főzni, folyamatos kevergetés mellett.

Ezzel lényegében el is készült a Zakuszkám .Végén az egészbe egy teáskanálnyi tartósítószert teszek.

A forró ecetes vízzel átöblített steril üvegeket elkészítjük és egy tálcára helyezzük


Ezután a forró Zakuszkát kiszedem az üvegekbe és száraz dunsztban hagyom  kihülni.

Ebből az adagból nagyjából 4 Liter mennyiségem lett .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.