4 kg padlizsán
3,5 kg pritamin paprika
8 nagy fej vöröshagyma
2kg paradicsom
7 dl olaj
5-6 babérlevél
1 nagy zeller gumó és zöldje
só, bors
1 teáskanál Na –benzoát
1. A padlizsánt meg kell sütni, megtisztítani, és szűrőbe téve alaposan lecsorgatni a levét
2. A nyers hagymát meg kell tisztítani, aztán ledarálni
3. A paprikát megmosni, kicsumázni, ledarálni
4. Az olaj egyharmadában folyamatos keverés mellett meg kell dinsztelni a ledarált hagymát (kis lángon),majd hozzáadni a ledarált zeller gumót és megszórni két kiskanál sóval. Ezután hozzáadom a zeller apróra vágott zöldjét Fontos, hogy „elfője a vizét”, ne maradjon vizes.
5. Ha ezzel elkészültél, tedd rá a ledarált paprikát és még két kiskanál sót. Ezt újabb 10-15 percig kell dinsztelni folyamatos kevergetés mellett. (Még mindig fontos, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta, ugyanis a paprika sok vizet ereszt.)
6. Ezután rákerülhet a ledarált padlizsán, az utolsó 2 kiskanál só, a babérlevél, a bors és a maradék olaj. Ezt is tovább kell dinsztelni, és folyamatosan kevergetni.
7. A Paradicsomot frissen főztem meg és külön paszíroztam át ,ezt így paszírozva kell majd rárakni
8. 10-15 perc után rá lehet tenni a paradicsomot . Ezzel is további 20 percig kell főzni, folyamatos kevergetés mellett.
Ezzel lényegében el is készült a Zakuszkám .Végén az egészbe egy teáskanálnyi tartósítószert teszek.
A forró ecetes vízzel átöblített steril üvegeket elkészítjük és egy tálcára helyezzük
Ezután a forró Zakuszkát kiszedem az üvegekbe és száraz dunsztban hagyom kihülni.
Ebből az adagból nagyjából 4 Liter mennyiségem lett .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.