Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta ételek recept » Babapiskótás gesztenyemousse

felvitel dátuma: 2011-11-07 17:18:12       mai nézettség: 2       nézettség: 7705
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

10-12 szelethez:

  • 1 csomag babapiskóta (kb. 30 db)
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • csokoládéforgács a díszítéshez

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 8-10 dkg baracklekvár
  • 3 ek. meggylikőr
  • 3 dl növényi tejszín (Hulala)
  • 2-3 cl rum

A cukorsziruphoz:

  • 5 dkg cukor
  • 2 cl rum
  • 1 dl víz

  

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:
  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, lazíthatjuk egy evőkanál olajjal. Ferdén kimártjuk benne a babapiskótákat (nekem 16 db volt), majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé. A gesztenyemassza felét simára keverjük a baracklekvárral és a meggylikőrrel. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. A másik adag gesztenyemasszát a rummal simára gyúrjuk, és félreteszzük.
  2. A sziruphoz a cukrot a vízzel olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a rumot. Egy hosszúkás kenyérformát (25 cm hosszú, 7 cm magas és 11 cm széles) kibélelünk folpackkal, majd szorosan egymás mellé állítjuk, és az oldalához támasztjuk a kimártott babapiskótákat. Elegyengetjük benne a tejszínes krémet, majd akkora téglalapot készítünk a rummal átgyúrt masszából, amellyel a krém tetejét teljesen be tudjuk fedni. Ez lesz a következő réteg. A kihűlt szirupban megmártjuk a maradék babapiskótákat (nekem 16 db-ra volt szükség), és élére állítva lezárjuk velük a sütemény tetejét (ami majd a süti alja lesz).
  3. Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, majd tálaláskor egy tálra borítjuk, és meghintjük a tetejét csokoládéforgáccsal. 
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 07

Azt hiszem elállt a szavam!Gyönyörű!:))

0/10 Helga 2011 november 07

Én egyszerűbben fogalmaztam volna meg, mint az előttem szóló, de átfordítom szalonképesre:, gratulálok, nagyon mutatós:)

0/10 anna51 2011 november 07

Véééééééééééééégem, ezt nem szabadott volna, Anita!!!!!!!!!!Ez olyan fantasztikus recept, hogy reklámozni kellene!!!!!!!!!! Isteni, imádom a gesztenyéset - minden formában. Elmentettem, biztosan lekottázom!

0/10 Hani 2011 november 07

Köszönöm szépen! Nagyon kedvesek vagytok!

0/10 Kercsike 2011 november 07

Ámulok és bámulok...mindig olyan különleges, szép és valószínüleg finom dolgokat csinálsz Anita, hogy nem is találok szavakat. Gratulálok! Elmentem a receptet és karácsonyra megcsinálom! Köszönöm.

0/10 Hani 2011 november 07

Köszönöm szépen Jutka! Igyekszem "elkápráztatni" a körülöttem/és velem élőket.

0/10 Timcsi 2011 november 08

Csodaszép, és biztosan isteni finom! Ügyes vagy!!

0/10 Hani 2011 november 08

Köszönöm szépen Timi!

0/10 Bihary Livia 2011 november 08

Nagyon szép ötletes tőled ez már természetes!

0/10 csoti.henriette 2011 november 08

nagyon nagyon szép! csak ezt tudom én is mondani és szívesen megkóstoltam volna:)

0/10 Hani 2011 november 09

Köszönöm Lívi és Heni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.