2 db tojás
40 dkg babapiskóta
2 db ostyalap (kb A/4)
25 dkg vaj
3 dkg kakaópor
25 dkg + 3 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
A sziruphoz:
1/4 l víz
10 dkg cukor
fél dl rum (vagy befőttlé)
A kakaómázhoz:
4 dkg kakaópor
3 dkg vaj
7 ek víz
15 db kockacukor
Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.
A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a 3 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.
Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki. A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.
Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük. Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.