( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk, ha nagyok, félkarikára vágjuk.
Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb. 1 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és sűrűre főzzük.
Süthetünk hozzá fasírtot, finom sertéspörkölttel vagy csak egyszerű vékonyra karikázott és megsütött virslichipssel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.