Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Újévi ételek receptek » Babgulyás

felvitel dátuma: 2018-01-22 16:03:36       mai nézettség: 2       nézettség: 3814
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg csont nélküli sertéscsülök 
30 dkg tarkabab 
1 db vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
1 nagyobb répa 
1 nagyobb zöldség 
2 db babérlevél 
2 kisebb burgonya
1 teáskanál pirospaprika
1 csipett borsikafű
1 csipett őrölt köménymag
1 db paradicsom
1 db kisebb fehérpaprika
2 evőkanál étolaj
kevés petrezselyem zöldje, amit apróra 
felkockáztunk
ételecet (ez nem fontos)

A galuskához:
1 egész tojás
1 púpos evőkanál liszt
fél kávéskanál só
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a tarkababot. 
Másnap a babot egy lábosba rakjuk, felöntjük 2 újnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük. 
Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog
annyira puffasztani, főleg, hogy rakunk bele borsikafüvet is.
Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s 
felkarikázzuk. 

A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, 
az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, 
s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük 
addig, amíg minden oldala megpárolódik. 
Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, 
majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és 
paradicsomot. Jól átkeverjük, s felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. 
Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a fehérbors, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e? 
Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagylángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, 
ekkor levesszük a gázt kislángra, s kb. 1 órát főzzük. 
Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.

Közben összekeverjük villával a galuskatésztát egy bögrében. 
Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s 
megkóstoljuk. 
Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb. 
10 percig forraljuk nagylángon, néha megkevergetjük. 
Utána izlés szerint ecetet öntök bele.
Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét.

Elis készült a levesünk.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/243_Babgulyas.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szentesi Gáborné 2018 január 22

Imádom a babgulyás!!

10/10 Ombódi Eszter 2018 január 22

Szeretem én is.

10/10 Sárközi Valéria 2018 január 22

Finom.

10/10 Komáromi Zoltán 2018 január 23

Fincsi!

10/10 Viczián Jánosné 2018 január 23

Szeretem.

10/10 Andó Gábor 2018 január 24

Finom

10/10 Mónus Izabella 2018 január 25

Ezt is szeretem.

10/10 Tóth Kati 2018 január 25

Szeretem.

10/10 Gyuricza József 2018 január 25

Finom

10/10 Pápai Noémi 2018 január 25

Kedvencem

10/10 Vasas Éva 2018 január 26

Finom..

9/10 Kiss Andrea 2018 január 26

Jóó

10/10 Bondár Bernadett 2018 január 29

Szeretem

0/10 Onódi Róbert 2018 február 01

szeretem

10/10 Kovács Bernadett 2018 február 06

Imádom

10/10 Papp Enikő 2018 február 06

Finom

10/10 Bíró János 2018 február 07

szeretjük

10/10 Andó Gábor 2018 február 09

szerettem

10/10 Gyarmati Judit 2018 február 09

finiom

10/10 Hegedűs Mária 2018 február 10

fincsi

10/10 Szalai Klári 2018 február 11

Húú! De finom tartalmas leves

10/10 Mészáros Ilona 2018 február 12

kedvenc tartalmas levesem

10/10 Kokavecz Irén 2018 február 12

Szeretem..

10/10 Török Szilvi 2018 február 13

Kedvencem.

10/10 Rémiás Ilona 2018 február 14

finom, utána palacsintát szoktam sütni.

9/10 Sipos Jánosné 2018 február 15

finom

10/10 Csatlós Györgyné 2018 február 16

Mi is szeretjük.

10/10 Balogh Jánosné 2018 február 19

Egyik kedvencünk

10/10 Debreceni Éva 2018 február 19

Fincsi

10/10 Csapó Izabella 2018 február 21

Finom... szeretjük, utána fánkot szoktam sütni..

10/10 Szabó Jánosné 2018 február 23

Finom

7/10 Bakonyszegi Antalné 2018 március 20

Szeretem

10/10 Kovács Ilona 2018 május 02

Finom, laktató leves

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.