Imádom a babgulyás!!
50 dkg csont nélküli sertéscsülök
30 dkg tarkabab
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb répa
1 nagyobb zöldség
2 db babérlevél
2 kisebb burgonya
1 teáskanál pirospaprika
1 csipett borsikafű
1 csipett őrölt köménymag
1 db paradicsom
1 db kisebb fehérpaprika
2 evőkanál étolaj
kevés petrezselyem zöldje, amit apróra
felkockáztunk
ételecet (ez nem fontos)
A galuskához:
1 egész tojás
1 púpos evőkanál liszt
fél kávéskanál só
Előző este beáztatjuk a tarkababot.
Másnap a babot egy lábosba rakjuk, felöntjük 2 újnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük.
Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog
annyira puffasztani, főleg, hogy rakunk bele borsikafüvet is.
Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s
felkarikázzuk.
A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük addig, amíg minden oldala megpárolódik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és paradicsomot. Jól átkeverjük, s felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a fehérbors, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e? Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagylángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, ekkor levesszük a gázt kislángra, s kb. 1 órát főzzük. Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.
Közben összekeverjük villával a galuskatésztát egy bögrében.
Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s
megkóstoljuk.
Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb.
10 percig forraljuk nagylángon, néha megkevergetjük.
Utána izlés szerint ecetet öntök bele.
Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét.
Elis készült a levesünk.
Imádom a babgulyás!!
Szeretem én is.
Finom.
Fincsi!
Szeretem.
Finom
Ezt is szeretem.
Szeretem.
Finom
Kedvencem
Finom..
Jóó
Szeretem
szeretem
Imádom
Finom
szeretjük
szerettem
finiom
fincsi
Húú! De finom tartalmas leves
kedvenc tartalmas levesem
Szeretem..
Kedvencem.
finom, utána palacsintát szoktam sütni.
finom
Mi is szeretjük.
Egyik kedvencünk
Fincsi
Finom... szeretjük, utána fánkot szoktam sütni..
Finom
Szeretem
Finom, laktató leves
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.