Hozzávalók:
1 kg csirke ez esetben filézett felső combból
2 nagy vöröshagyma
fél kg szárazbab vagy konzerv
5 evőkanál zakuszka
1 kávéskanál chili paprika őrölve
2 gerezd fokhagyma
édes- nemes paprika
1 pici őrölt bors
só, olaj
Elkészítés:
Be kell áztatni előző este a babot, így nem puffasztja az embert! De még jobb ha bab konzervből készítjük akkor nem kell előre bajlódni .Viszont akkor a csirkét főzzük meg előbb ,mert a konzervnek nem kell sok idő.Én az első verziót választottam .
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a babot. Sózzuk, beletesszük a fűszereket és ízlés szerint ízesítjük a paprikákkal. Felöntjük vízzel, néha megkeverjük és kb. 1 óra múlva hozzáadjuk a zakuszkát ,ennek hiányában paprikakrémet vagy piros aranyat is rakhatunk ,bár nem lesz ugyanaz ,majd a kockára vágott csirkehúst. Addig főzzük, amíg a bab és a hús meg nem puhul. Ha kell, akkor a levét vízzel pótoljuk, de nem szabad túl hígnak lennie.
Finom friss kenyérrel a legjobb .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.