Igazad van, nem kímélo, de gyonyoru és nagyon finom.
1 kg savanyú káposzta
25 dkg vörös vagy tarkabab
4 fej vöröshagyma
20 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg nyers császárhús
60 dkg sertéslapocka
só
őrölt fekete bors
2-3 db babérlevél
1 ek.pirospaprika
csípős paprika /ízlés szerint/
A tálaláshoz:
tejföl
Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A káposztát átmossuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rászórjuk a paprikát és felengedjük vízzel. Beletesszük a babot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében kb. egy órát főzzük. Beletesszük a húsokat és a kimosott káposztát. Addig főzzük, míg a bab és a húsok is megpuhulnak. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Nem egy kímélő étel de nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.