30dkg liszt +1 evk.só
25dkgbabpép/lehet fött konzerv babból is./
10dkg zsír
2 mksó,bors izlés szerint a babpéphez.
1,5dkg élesztő
féldl tej,1 mk cukor
2-3 kanál tejföl
1db tojás és 1db a kenéshez.
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatom,a lisztbe beleteszem a sót,borsot elkeverem.A fött babot pépesre nyomom és összekeverem a zsírral,és pici borssal,sóval ízesitem a felét beleteszem a liszthez és tejföllel,tojással a felfutott élesztővel összegyúrom.Lágy keménységű tészta lesz.Megkelesztem langyos helyen.kb35-40perc
Majd kézzel kilapogatom gyengéden és a babpép másik felét rákenem és hajtogatom először 4 felé és pihentetem 15-20percet és ezt 3szor ismétlem,majd gyengéden kinyújtom,késsel berácsozom és pogácsaszaggatóval kiszúrom.Tetejét tojással lekenem.Zsírozott tepsibe rakom,a sütőt felmelegítem 200fokra és megsütöm.26db lesz belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.