3kg burgonya
3-4 doboz vörösbabkonzerv
4-5 evk.zsír,
5db nagyobb fej hagyma
2-3 evkanál pirospaprika
20dkg füstölt parasztkolbász
1 db füstölt fött csülök
1 kg sertés comb
25dkg kolozsvári szalonna
5-6 evkanál lecsó,vagy 3ev. kanál paradicsompüré
só,bors, 3babérlevél ,majoranna egy kis csípőspaprika,3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor vágott petrezselyem
1 tojás,4-5 evkanál liszt,só-a nokedli tésztához,de lehet csipetkével is tálalni.
A zsíradékon a felaprított hagymát megdinsztelem,,beleteszem a fött füstölt csülköt kockára vágva a kockázott kolozsvári szalonnát,kicsit átpiritom a hagymán majd hozzáadom a felkockázott sertéscombot,ezzel is átpirítom és jöhet a pirospaprika,só,bors,majoranna,babérlevél és annyi viz,hogy épp csak ellepje. Mikor a húsok mepuhultak a megpucolt,megmosott és felkockázott burgonyát a lecsót vagy a paradicsompürét is hozzá lehet adni,majd újra felöntöm annyi vizzel,hogy ellepje, 20 perc elteltével,mikor a krumpli már puhul hozzáöntöm a fött konzerv babot és aki szereti egy kis csípős paprikát is tehet bele és most jöhet az elnyomkodott fokhagyma és a felkarikázott kolbász..Még kb 15 percet lassan főzöm.
Közben a tojást sót és a lisztet elkeverem, hogy kemény galuskatészta legyen és hosszúkás galuskákat szaggatok deszkáról a babos-krumpliba.Amikor feljöttek a tetejére leveszem a tűzről.Ha sűrű lenne egy kis vízet adok hozzá és összeforralom.Apróra vágott petrezselyemmel lehet diszíteni.
Savanyúsággal kitűnő egytál étel.
Jóétvágyat hozzá!
Ezt a mennyiséget bográcsban készítsük el.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.