tarka v. fehérbab: 80 dkg
lilahagyma: 30 dkg
petrezselyem: 1 csomag
étolaj: 1 dl
só: ízlés szerint
cukor: ízlés szerint
ecet: ízlés szerint
A babot fél napig hideg vízben áztatjuk.
Kivesszük az esetleges rossz szemeket, szemetet..
Puhára főzzük, majd a következő salátalében érleljük:
Saláta lé:
Enyhén cukros, ecetes, sós levet, vékony karikára vágott lilahagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd olajjal megpermetezzük. 2 napig hűtőszekrényben érleljük.
A saláta lével összekeverjük a főtt babot, és hidegen tálaljuk.
Egy-két karika nyers lilahagymával és zeller levéllel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.