Még ilyet nem készítettem. Ki fogom próbálni.
700g sertés szűz,
200 g baconszalonna,
3 ek olívaolaj,
bors ízlés szerint
Fehérboros gombamártás hozzávalói:
750 g csiperkegomba,
100g baconszalonna ( felkockázva )
2 közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
100 g capmping tömlősajt,
1 dl fehérbor (rizling)
A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.
Fehérboros gombamártás
A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát.
Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát.
Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, sajtot és az étkezési keményítőt egyneművé.
Sűrítjük a mártást vele.
Pár percig összefőzzük.
A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt.
Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.