2 cs. Tante Fanny Friss rétestészta 200g
1 db csirkemell
25 dkg sampion gomba
1 fej hagyma
15 dkg sajt
6 szelet bacon
1 db tojás
olívaolaj
só, bors, borsikafű, kakukkfű ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és olajon pároljuk, majd rátesszük a tisztított szeletelt gombát, fűszerezzük, és zsírjára sütjük.
Kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a felvert tojást, majd jól összekeverjük.
A csirkemellet vékonyra szeleteljük, majd kiklopfoljuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg olajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg olajjal.
Rárakjuk egyharmad részére a bacon szalonnát, majd a csirkemellet, majd a gombásragut ( rétegesen ).
A rétes két végét ráhajtjuk a töltelékre, és feltekerjük, majd tojással megkenjük.
200 c fokon előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
15 perc pihentetés után tetszés szerinti méretre szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.