Nagyon jópofa a kismalac:-)! Nagyon jó ötlet szilveszterre!
A tésztához:
50 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
2 ek.joghurt
2 ek.zsiradék / margarin,liba vagy kacsazsír /
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk.só
1 tk.cukor
A töltelékhez:
15 dkg bacon vagy húsos füstölt szalonna
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
15 dkg trappista sajt
só
őrölt fehér bors
A tetejére:
1 db tojás
szezámmag
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük.A vöröshagymát apróra a bacont kis kockákra,a gombát szeletekre vágjuk.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A bacont kicsit megpirítjuk,rádobjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük.Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk amig elfővi a levét.Még forrón belekeverjük a reszelt sajtot és hagyjuk kihűlni.A tésztát vékonyra nyújtjuk és 6-8 cm oldal hosszúságú négyzetekre vágjuk.A négyzetek közepére teszünk a töltelékből,sarkait felhajtjuk,széleit összenyomkodjuk.A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk 15-20 percet pihenni.Felvert egész tojással lekenjük,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.