30 dkg liszt
2 evőkanál búzadara
1 teáskanál barna cukor
1teáskanál tengeri só
1 teáskanál oregánó
2dl víz
1 tasak szárított élesztő
A lisztbe beleszórod a búzadarát, élesztőt,cukrot oregánót és sót. Összekevered.
Apránként hozzáadva a vizet eldolgozod. 10 percig dolgozz vele addig legalább gyúrd. Letakarva
30 percig pihentesd. Pihentetés után átgyúrjuk újból kissé, hogy kijöjjön a levegő belőle.
Míg a tészta pihen, előkészítheted a hozzávalókat, amit feltétnek gondolsz.
A fél óra letelte után fél cm-re nyújtsd. Pakold rá a feltéteket. Majd a lehető legnagyobb hőfokon (ami csak elérhető a sütőnkben) előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük.
Három féle feltétnél nem teszünk többet a pizzára (a sajtot és a szószt nem számítva), az ízek nem nyomják el egymást. Ez az adag 26cm-s pizza tepsibe való.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.