A lisztet a Lisztszóróban mérjük ki (egyszerre 30 dkg fér bele). A Duplafalú Kelesztőbe szitáljuk.
Hozzáadjuk az élesztőt, amit betakarunk a liszttel. Beletesszük a tojás sárgáját, langyos tejet, sót, cukrot, olajat.
Robotgéppel jól összedolgozzuk. A langyos vizet lassan adagoljuk hozzá, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk.
Miután jól megdagasztottuk a tésztát, lezárjuk a kelesztőt és a tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát a Gyúrólapra borítjuk, jól átdolgozzuk, szép gombóccá formáljuk, majd a Nyújtóval kinyújtjuk. Kívánt méretű, lehetőleg egyforma téglalapokra vágjuk, ebben nagy segítség a Gyúrólap beosztása.
A kis téglalapokat egyesével még kisodorjuk szép negyedujjnyi vastagságúra. Hosszanti oldalait behajtjuk, úgy, hogy egymáshoz érjenek, de ne fedjék le egymást, tehát mindegyik felét csak a tészta közepéig hajtjuk be.
Ezután fentről lefelé összetekerjük a tésztát kis henger alakúra. A tepsibe beletesszük a Szilikon sütőlapot és erre kellő távolságban egymástól, elhelyezzük a kis bagetteket. Alulra, középre kerüljön a hajtás (tészta) széle. Úgy tegyük a Szilikon Sütőlapra, hogy több mint duplájára fognak nőni a sütőben.
A bagettek tetejét vízzel megkenjük a Szilikon Kenőecset segítségével.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük a Bagetteket.
Miután megsült forrón átkenjük megint vízzel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd az Elegancia Kenyérkosárban kínáljuk.
Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.