· 1,5 kg csirkemell filé
· ½ kg gomba
· 2 fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 10 dkg füstölt szalonna
· 1 tk só
· 1 kvk Őrölt bors
· 1 tk piros paprika
· 1 db zöld paprika
· 1-2 kanál liszt
· 3-4 dl tejföl
· kevés petrezselyem
· 3-4 evőkanál olaj vagy zsír
· kevés sűrített paradicsom
A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk.
2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát és 1 fej felaprított vöröshagymát átsütjük. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, 1-2 evőkanál vizet és a fokhagymát, összeforraljuk. Rárakjuk a húst, a zöldpaprikát, a paradicsomot, borsot és sót. Átpirítjuk, esetleg kevés levet enged. Lassan főzzük! Ha kell, kevés vízzel hígítjuk.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajon átsütjük a másik fej felaprított hagymát, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, borssal, sóval ízesítjük, összefőzzük.
A paprikás csirkéhez adjuk, majd tovább pároljuk.
Ha a hús és a gomba puha, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a tejfölt (kis vízzel hígítjuk). Összeforraljuk és tálalhatjuk.
Köretként főtt tésztát tálaltam hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.