Nagyon klassz, kár, hogy van benne szalonna, amúgy pont az ízlésem:)
60 dkg pulyka felsőcomb csont nélkül
30 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
1-2 db paradicdom
1-2 db paprika
2-3 fej vöröshagyma /mérettől függően/
1 kis doboz tejföl
2 ek.finom liszt
só
pirospaprika
őrölt fekete bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A pulyka combot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon klassz, kár, hogy van benne szalonna, amúgy pont az ízlésem:)
Nagyon egyszerű az elkészítési módja és én imádom, de még nem készítettem, mentettem a receptkönyvembe!
Köszi a jó receptet én is elkészítettem ma csirkemellből és nagyon ízlett a csemetéimnek is. Rég nem ettem már ilyen ételt.
Én akkor adtam a gombát hozzá, amikor a pirospaprikát és a vizet.
Köszi!Nagyon örülök hogy ízlett és nem okozott csalódást.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.