Csoda ötletes holnap meg is csinálom,igaz csak póréhagyma szára van de azzal is biztos finom lehet.
A palacsintához:
1 nagyobb burgonya megfőzve
2 db tojás
3-4 kanál liszt
2 dl tej
2 dl szódaviz
2 db újhagyma zöldszára (lehet spenótlevél is picit megfőzve)
1 csokor petrezselyem, só, bors ízlés szerint.
2 dkg puha vaj.
A töltelékhez:
40 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2 dl tejföl,2 ev.k liszt a habaráshoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A palacsintához a megfött burgonyát és a többi hozzávalókat robotgépbe kikeverem és 1 órát pihen.
A hagymát felaprítom a zsiradékon megdinsztelem és pirospaprikával színezem majd beleteszem a felapritott gombát és a sárgarépát, só, bors,1 dl viz, és puhára megfőzöm.
Amikor puha a levét leszűröm egy lábasba ,a tejfölt egy kanál liszttel simára keverem , behabarom vele és egyet forralok rajta. A sűrű gomba ragút 1 kanál tejföllel elkeverem és félreteszem.
A palacsintákat a szokott módon megsütöm és a gombás raguval megtöltöm , 2 x félbehajtom és tányérra helyezem, majd leöntöm a paprikás mártással.
Apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
Rízzsel tálalva egy főfogás.
Köret nélkül előételként is adható!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.