6 db tojás
17 dkg kristálycukor
csipetnyi só
17 dkg liszt / fele sima, fele rétesliszt/
1 db citrom
5 dkg vaj
1 dl málnaszósz
krém:
1 zacskó epres puding
2 -3 dl tej
2 dl tejszín
1 tasak vaníliás cukor
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
10 dkg málna / lehet beföttböl is /
1 dl rum /vagy befött leve/
10 dkg csoki
friss gyümölcs a díszítéshez
Ajánlott a szívformájú tepsi, de ha nics megteszi a kerek is. Piskótatésztát készítünk 6 tojásból. A tojássárgájákat habosra keverjük 17 dkg kristálycukorral, majd a fehérjéket is egy csipet sóval kemény habbá verjük.
17 dkg liszthez/ fele sima, fele rétesliszt/ hozzáreszelünk 1 citrom héját, majd váltakozva a habbal a sárgájához keverjük nagyon óvatosan.
A tortaformát kivajazzuk, de csak az alját /az oldalát nem/, hogy a piskóta ne legyen "púpos". Elömelegített sütöben mérsékelt tüznél 180 C fok, kb. 20-25 percig sütjük, ill. tűpróbáig.
Az ajtót ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta.
A formában pihentetjük.
Elkészítjük a krémet.
Egy zacskó epres pudingot 2 -3 dcl tejjel sürüre fözünk, majd hülni hagyjuk. Ezután felverünk egy tejszínt egy vaníliás cukorral kemény habbá.
15 dkg vajat habosra mixelünk 8 dkg porcukorral. 10 dkg málnát simára mixelünk / lehet befőttből is/. A vajhoz fokozatosan adjuk hozzá a kihűlt pudingkrémet és simára mixeljük, majd ezután óvatosan fakanállal a tejszínhabot /ebből a díszítéshez elveszünk pár kanállal/ és a legvégén a pépes málnát is hozzáadjuk.
A tortácskánkat félbevágjuk. Mindkét felét pici rummal, vagy a befőtt levével meglocsolhatjuk.
Egy sorban vékony eperszeletekkel beborítjuk a torta alsó részének a tetejét és erre rásimítjuk a krém több mint a felét.
A krémre csokit reszelünk majd vékonyan bekenjük tejszínhabbal és rátesszük a felső tortalapot.
Ezután bekenjük a tetejét és a széleit a maradék krémmel.
Az oldalára tejszínhabrózsákat nyomunk, majd azok közepébe pici cukorszíveket helyezünk / a Bálint nap miatt / és a tetejére friss málnából egy kis szívet formázunk.
Málnaszósszal picit meglocsoljuk és egy rózsafejet helyezünk rá az alkalomhoz illően.
Behűtjük és pár óra múlva szeleteljük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.