Miután a ribizlit megmostuk, leszemeztük, kimérünk belőle 1,3 kg-ot és üvegekbe rakom. Többször tenyeremben megütögetem az üvegek alját, hogy jól tömörödjenek, igazodjanak a kis szemecskék.
Természetesen előtte az üvegeket jól elmostam és sütőben 100 fokon csírátlanítottam!
A cukorral elkeverem a befőtt tartósítót, majd a vízhez adom, szirupot főzök.
Miután a szirup elkészült, pár percig hagyom hűlni, majd hozzáteszem a narancs aromát és a citrom levét. Jól elkeverem és az üvegekben levő ribizlire merem.
Lezárom az üvegeket, 10 percre fejre állítom, hogy a tetők vákumozódjanak.
Visszaforgatás után végleges helyükre teszem a befőtteket.
Megjegyzés:Most kérdezheted, hogy miért is bambiban eltett? Hát nagyon egyszerű a válasz, ugyanis a Bambi is így készül, amit azután vízzel hígítva üdítőként fogyasztunk.
Ha tehát marad ki lé, azt szódával, vízzel fogyasztva, finom üdítőt kapunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.