6 banán
4 ek rum
2 ek porcukor
1 citrom
20 dkg vegyes gyümölcs a díszítéshez ( konzerv is lehet )
tejszín a díszítéshez
Bundázáshoz:
Kb. 2 dl fehérbor
20 dkg liszt
2 dkg vaj
2 tojás
3 dkg cukor
egy csipet só
olaj a kisütéshez
A banánokat meghámozzuk.
A citrom levét összekeverjük a rummal és a porcukorral, ráöntjük a banánra és ebben pácoljuk legalább félóra hosszát.
Az olvasztott vajat a borral, liszttel, tojás sárgájával és sóval sűrű tésztává keverjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába keverjük.
A banánokat ebbe a tésztába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd kicsit slégen ketté vágjuk.
Vegyes gyümölcsel díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.