Na még ilyet sem ettem...de kipróbálom...Köszike!!!!
Hozzávalók:
2-3 db banán
1/2l tej
1/2 l víz
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál cukor
1 citrom leve+héja
1 teás kanál étkezési keményítő
őrölt fahéj
késhegynyi só
tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A banánt összeaprítjuk, egy felet félre teszünk, amit majd a tálalásnál használunk.
A banánt egy kicsi tejjel, bot mixer segítségével pépesítjük.
Egy edénybe töltjük, hozzáadjuk a tejet, a vizet, a sót, a citrom levét és héját, a cukrot,
majd összeforraljuk és fahéjjal megszórjuk. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő levest besűrítjük vele. Ha sűrű lenne, tejjel vagy vízzel hígítjuk.
A félretett banánt vékony karikára vágjuk, a tányérra szedett levesre tesszük és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Na még ilyet sem ettem...de kipróbálom...Köszike!!!!
Éva! Ha szereted az ilyen típusú ételt, nem fogsz csalódni! Főleg akkor készítek ilyet, ha már a külső héj megbarnult és már kevésbé esztétikus. De a belseje kiváló! Én is köszönöm!
Sziasztok! Ugyan én megenném a tejes banánturmixot is levesként, de vettem a fáradtságot, és elkészítettem ezt. Csak ajánlni tudom!
köszönöm valszandi! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.