A piskótához
6 db tojás
6 ek eritrit
6 ek rizsliszt
1 ek kakaópor
A csokipontokhoz:
5 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
A krémhez:
2,5 dl tejszín/Hulala
1 ek kakaópor
Továbbá:
2 db banán
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, 1 ek étolaj hozzáadása mellett. Papírzacskóba öntjük a csokit, sarkáa pici lyukat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe átlósan pöttyöket nyomunk. Száradni hagyjuk. A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és az eritritet is, legvégül a rizslisztet is óvatosan belekeverjük. Egy keveset habzsákka szedünk, és a csoki pöttyökre nyomjuk a fehér piskótát. Előmelegített 180 fokos sütőbe tóljuk, és 3-4 percig sütjük. Majd a maradék piskótához hozzáadjuk a kakaóport is, és a fehér csíkokra kenjük. Visszatesszük a sütőbe, és kb 8 perc alatt készre sütjük. Közben a tejszínt habbá verjük, ha Hulala cukor nem szükséges bele, és a kakaóport is belekeverjük. A kakaós tejszínhabot rákenjük a piskótára a banánokat ketté törjük, és a krémre helyezzük, óvatosan feltekerjük a piskótát. Egy-két órára hűtőbe tesszük, és szeletelhetjük is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.