50 dkg kalácsliszt,2,5 dkg élesztő,3 evő kanál cukor,1 mokkás kanál só,2,5 dl olaj,1 tojas 3dl lanygyos tej.Sárgabarack cukor,törött fahéj.
A lisztet ,sót összekeverem egy tálba.A közepére mélyedést csinálok,ide beleszórok 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt,rá öntök 1 dl langyos tejet,villával össze keverem,hirgálok rá lisztet,és megvárom még a liszt megrepedezik.Hozzá öntöm a maradék 2 kanál cukrot,az olajat a tojást és jó sima tésztát dagasztok.Meglisztezem a tetejét,és konyharuha alatt duplájára kelesztem.Sütőpapirral bélelt tepsire nyújtom,és még 25 percig hagyom kelni.A kimagozott barackot,szépen sorba rakom a tésztán ,s izlés szerint megszórom cukorral tört fahéjjal.190 fokos sütőben készre sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.