Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bécsi farsangi fánk lekvárral tőltve

felvitel dátuma: 2016-02-06 13:41:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1575
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 0,5 dkg
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek. rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert reszelt citromhéj
  • 1 kisüveg lekvár
  • étolaj a sütéshez
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tej felében felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet. Ebből kevés liszttel összekeverve puha kovászt készítünk, majd letakarva, meleg helyen 20 percig pihentetjük. Közben a maradék tejben feloldjuk a kristálycukrot, a vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a rumot. Amikor a kovász felületén széles repedések keletkeznek, mindezeket összedolgozzuk a citromhéjjal, a tojással és a tojássárgákkal együtt, és az így kapott kelt tésztát addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz. Ezután letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát belisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tészta egyik felére nagyobb (7 cm-es átmérőjű) szaggatóval köröket jelölünk. 

A tészta másik feléből ugyanezzel a szaggatóval ki is vágjuk az ugyanekkora köröket. A bejelölt körök közepére egy-egy teáskanál lekvárt teszünk, erre pedig egy-egy kivágott tésztakarikát. A széleket jól összenyomkodjuk, majd egy kisebb (6 cm átmérőjű) tésztakiszúróval végleg kivágjuk az összeragasztott fánkokat. Az összeragasztott fánkokat felső oldalukkal lefelé belisztezett ruhára tesszük, és letakarva addig kelesztjük, míg másfélszeresükre nem nőnek. Eközben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a fánkokat, kb. 2 perc múlva óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalukat ugyanennyi ideig sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük. 

Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.