1 kg burgonya
150 gr túró
2 póréhagyma
1 tojás
60 gr vaj
30 gr liszt
1/2 l tej
majoranna
só, bors
A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és a felaprított póréhagymával. A maradék póréhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadunk egy kis lisztet és meglocsoljuk a tejjel. A kész szószhoz keverjük hozzá a túrót és a tojást. a burgonyát óvatosan összekeverjük az elkészített szósszal, szükség szerint még fűszerezzük majd egy jénai tálba vagy egy kerámia tálba rakva sütöben sütjük 180 °C fokon amíg meg nem pirul. Kitűnő köret rántott vagy natúr sült húsokhoz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.