Heni, ez isteniiiiiiiiiii! A férjem kedvence és mukodik a mindentudó tészta is!
Életem első bejglije jól sikerült.
Ezt a mindenttudó kalácstésztát már biztos ismeritek, már töltöttem fel receptet belőle.
A tejet picit meglangyosítom és 1 dl tej, élesztő, pici cukorból kovászt készítek. Az alapanyagokat aztán jól összegyúrom, hagyom kelni a tésztát kb. háromnegyed órát (kelesztőtálban). 4 cipót formálok. A kilisztezett deszkán kinyújtom a tésztát, majd megtöltöm a szokásos dió, illetve mák töltelékkel. Feltekerem, a széleit jól benyomkodom, aztán megkenem a tetejét tojással. Egy vastagabb ceruzával, vagy fakanállal 4-5 lyukat szúrok a bejglik tetejére, hogy sütés közben ne repedjen meg. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütöm. Tűpróba. Ha kihült, szeletelhető.
Heni, ez isteniiiiiiiiiii! A férjem kedvence és mukodik a mindentudó tészta is!
Azt hiszem ezt a bejglit csinálom az idén, köszi Heni!:-)
A töltelékhez miből mennyit teszel?
Köszi...
Az igazság az, hogy nem mértem le mennyi tölteléket tettem bele valamennyit előre előkészítettem és ahogy a tészta kívánta, nálunk szeretik a tölteléket, tehát nem is túl vastag, nem is túl vékonyra. A tetejét pedig jól beszúrkodva nem repedt szét.
Nagyon szép lett, ügyes vagy Henike!!!!
Ahány dkg a tészta, annyi dkg töltelékkel finom a bejgli.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.