A tésztához:
fél kg rétesliszt
1 1/2 ek porcukor
1 tojás
fél csomag sutopor
csipetnyi só
1 kocka éleszto
2 1/2 dl langyos tej
1 dl olaj
A diós toltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
1 1/2 dl forró tej
A mákos toltelékhez:
20 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor + fél csomag vaníliás cukor
1 1/2 dl forró tej
Tetejére:
tojás
A langyos tejben elkeverjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztot és hagyjuk felfutni. Ha az éleszto felhabosodott, a tobbi hozzávalóval mixerrel osszedolgozzuk.
A cipót 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 35x35 cm-re.
A toltelékhez valókat osszekeverjuk. Megvárjuk, amig kihul. Elfelezzuk mindkét tolteléket.
Megkenjuk a toltelékkel a tésztát. Feltekerjuk, majd belehelyezzuk a tepsibe. Tetejét tojással megkenjuk és villával megszurkáljuk.
A tobbi cipóval is így járunk el. Egymás mellé fektetjuk oket a tepsiben helyet hagyva kozottuk, mert sutés kozben osszenonek.
Elomelegített sutoben 180 fokon pirosra sutjuk a bejgliket. Porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.