3 tojás
10 dkg darált mogyoró
1 evőkanál xilit vagy más természetes édesítő pl. stevia
1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
3 evőkanál amaránt( az amaránt kimaradhat ebben az esetben a mogyoró mennyiségét növeljük)
3 evőkanál keményítő
A xilitet a tojással kikeverem , a darált mogyorót összekeverjük a sütőorral és az amaránttal valamint a keményitővel. Majd kanalanként hozzáadjuk a tojásárgájához . Jól összedolgozzuk a masszát. A kapot masszának az állaga egy kicsit szilárdabb kell hogy legyen. Lapos sütőlemezrt kibéleljük sütőpapírral. A masszát réhelyezzük és vékonyan eligazítjuk. Ezt kővetően előmelegített sütőbe 3-4 percre betesszük nem szabad teljesen készre sülnie . Mikor egy kicsit megszilárdul rá kentjük az előre elkészített tölteléket. A tölteléket egyenletesen ráhelyezzük A sütőpapír segítségével feltekerjük. Sütőpapírba csomgolva készre sütjük. Kisülés után hagyjuk hűlni majd szeleteljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.