Hozzávalók:
55 dkg darált hús(én sertésből készítettem)
35 dkg vízben áztatott kinyomkodott kenyér
1 cs friss petrezselyemzöld
15 dkg kenőmájas(jó helyette 1 db kicsi májkrém is)
só(én egy jó csipetet tettem bele)
1 db közepes méretű vöröshagyma
3 db kisebb fokhagymagerezd
20 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat tisztítsuk meg,a kenyeret áztassuk vízbe,majd nyomkodjuk ki, a húst daráljuk le.
A darált húst,a kinyomkodott kenyeret,a hagymákat,a kenőmájast,a petrezselyemzöldet ledaráljuk.(váltakozva raktam a darálóba)
Ha kész,hozzáadjuk a 2 tojást,sót, és 10 dkg zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk.
Hosszúkás rudakat formázunk,majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Van olyan finom,mint a bolti,ráadásul ebből az adagból 25 db lett,aminek nagy részét kis csomagokban lefagyasztottam.
Jó étvágyat hozzá!
saját variáció
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.