2 db csirkemell kettévágva,
1 db csirkecomb,
5 dkg margarin,
1-2 ek liszt,
1,5 dl tej,
1 db tojás,
5-10 dkg kemény sajt,
1 dl tejföl,
őrölt fehér bors,
só,
2 gerezd fokhagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Lehúztam a csirkecombról a bőrt, amelyet levesbe teszem.
A 2 db mellet pedig kettévágtam, kiklopfoltam, picit besóztam, mert a mártás is sós lesz!
Kimargarinozott jénai tálba helyeztem a húst és a köv. mártással öntöttem le:
A tejet sűrűre főztem a liszttel és a margarinnal, majd amikor langyos lett, hozzáadtam a tojás sárgáját, a tejfölt, a reszelt sajtot, a tojás kemény habbá vert fehérjét+pici sót+a fehér borsot.
Lehet még bele zúzni 1-2 gerezd fokhagymát is!
Ezzel a mártással nyakon öntöttem a hússzeleteket és közepes hőfokon világosbarnára sütöttem.
Tarhonyával és házi vegyes gyümölcs befőttel tálaltam! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.