kb.1.5 kg birkahús /csontos is legyen benne /
2 fej hagyma
paradicsom,paprika,vagy télen sajátkészitésű lecsó
3-4 gerezd fokhagyma
egykis füstölt szalonna
2 dl.vörösbor
só,bors,őrölt fűszerpaprika
a húst megmossuk,megtisztítjuk,a nagyja faggyút ha van leszedjük,,nagyobb kockára vágjuk,,csontos hús is kell bele !a szalonnát kockára vágjuk,pici vizet teszek a lábasba,bele a szalonnát,hagyom kisülni,,az első füstnél beleteszem,a felkockázott vöröshagymát,,rögtön megsózom,,,igy nem bántja az érzékeny gyomrúakat sem !,a hagymát kicsit pirítom,,félrehúzom a lábast ,beleteszem a pirospaprikát,rádobom a felkockázott paprikát,paradicsomot,gyorsan elkeverem,felöntömféldeci vizzel és addig sütöm mig lenem sül zsirjára ! Ekkor rá az összevágott /késsel apritott /fokhagymát,keverek rajta kettőt,majd rá a húst,,jól átkeverem közben pirul,,majd felöntöm két deci vörösborral,,lefedem és takarékon főzöm kb.két órát,,ha elfőné a levét,vörösborral pótolom !
főtt burgonyával és savanyúsággal tálalom !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.