Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / bárány recept » Birkapörkölt bográcsban

felvitel dátuma: 2013-04-24 11:27:54       mai nézettség: 1       nézettség: 3732
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

10 kg. birkahús, és belsőség,

2,5 kg. hagyma,

20 dkg. füstölt szalonna,

10-12 gerezd fokhagyma,

4-5 paradicsom,

4-5 zöldpaprika,

1 db. csípős paprika,

4 kanál őrölt pirospaprika (édes)

só, őrölt bors, köménymag,

pár szál kakukkfű,

1 dl száraz vörösbor

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a fokhagymával együtt megdinszteljük, és köménymagot is pirítunk rajta. A birkahúst hozzáadva, addig pirítjuk, míg a hús elfehéredik. Az sem baj, ha néhol kicsit meg is pörkölődik. (azért pörkölt)  Sózzuk, borsozzuk, és csak annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön sokáig főzzük. Nagyon fontos! Csak ugyanabból a birkából főzzünk. Kis korkülönbség is azt eredményezheti, hogy az egyik húsdarab megfő, míg a másik kemény marad. A belsőséget, egy óra főzés után adjuk hozzá. Ha már kicsit puhult a hús, adhatunk hozzá zöld fűszert is. Legjobban a kakukkfű illik hozzá, de ízlés szerint, más is tehető bele. Csípős paprikát, ízlés szerint tegyünk bele. Többször kóstoljuk meg! Ha úgy érezzük, már majdnem megfőtt, a vörösborban elkeverjük az őrölt piros paprikát, és a pörköltre öntjük. A bor csersav tartalma, a még szét nem főtt hagymát is szétrobbantja, amellett, hogy különleges ízt ad pörköltünknek. Kevéssel a főzés vége előtt, nagyon vékonyra szelt vöröshagymát, vagy újhagymát, és néhány gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát is adok hozzá ismét. A friss ízek, szintén feldobják ételünket. Tálaláskor, vékony karikára vágott hagymát, újhagymát, csípős paprika szeleteket kínáljunk, külön tányéron. Mindenki kedvére ízesítheti

Természetes, hogy ezt is megörökítettem blogbejegyzésemben, amit itt elolvashatsz:

http://gasztropajtibogracsa.blogspot.hu/2013/04/birkaporkolt-bogracsban-gyulai-var.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Anna Zoltán Borbélyné 2013 április 24

Én imádom a pirka pörköltet, van a családomba birka is szoktunk készitene kb ugy ahogy te.gratulálok az OKLEVÉLnek. A harmonika szó kedvencem.Hát nem gondoltam hogy ott vagy közel lakom gyulázoz biztos hogy meglátogatalak volna egy kis kostóloért.Szivből gratulálok a sikerdnek.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.