4 kg birsalma,
üvegenként 6 kanál cukor(ettől lehet kevesebb is de nekem tavaly nagyon savanyú lett)
szegfűszeg üvegenként 4-5 szem,
víz,
citrom
A birsalmát megpucolom magházát kivágom, szeletekre vágom és citromos vízbe beleteszem, ezért nem barnul meg.
Utána szépen elrendezem az üvegekbe rászórom a cukrot a szegfűszeget felöntöm hideg vízzel ráteszem a tetőt és hideg vízes fazékba 30 percig dunsztolom.
Utána száraz dunsztba teszem mikor kihűlt mehet a polcra!
Az idén befőző automatával készítettem mindent ezért nem tettem rá tartósítószert!
Automatában 90 fok-30perc. 6 üveggel lett
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.